Sosiaalinen palkka – mystiikasta käytäntöön

Webinaari sosiaalisen palkan kouluttamisesta harrastuskoirille

Koirankota Pe 23.9.2022 klo 18 ( kesto n. 2h) / mukaan mahtuu 30 hlöä. Hinta 20€ (ilmoittautuminen sivun alhaalla)

Monissa harrastuslajeissa koiran tulisi pystyä toimimaan motivoituneesti kilpailutilanteessa ilman ruoka- tai lelupalkkioita, ja jatkamaan suoritusta palkatta. Ainoastaan sosiaalinen palkitseminen, eli koiran kehuminen on sallittua. Jos koira ei motivoidu sosiaalisesta palkitsemisesta lainkaan, ollaan usein pattitilanteessa. Koiralle on kuitenkin täysin mahdollista kouluttaa erilaisia sille mitättömiä asioita ruuan veroisiksi palkkioiksi. On mahdollista kouluttaa koira pitämään kehua ja namia samanarvoisina asioina, ja palkita näin koira onnistuneesti ainoastaan sosiaalisella palkalla.

Sosiaalisen palkkion kouluttaminen ei tapahdu siten, että koiraa ryhdytään ainoastaan kehumaan joistakin sen tekemisistä, ja hiljalleen kehumista lisätään, ja muiden palkkioiden määrää vähennetään.  Jotta koira oppisi pitämään sosiaalista palkkiota esimerkiksi ruuan veroisena, se täytyy sille systemaattisesti kouluttaa.

Tämä webinaari perustuu Karen Pryor akatemian johtajan Ken Ramirezin Smart Reinforcement -tekniikkaan ja siitä rakennettuihin helppokäyttöisiin sovelluksiin, jotka ovat kaikkien harrastajien ja koirien opittavissa. Seminaarin kouluttaja on Koirakoulu Verkossa yrityksen perustaja Mirja Leinikka, joka on opiskellut tekniikkaa Ramirezin ohjauksessa vuoden kestoisessa koulutuksessa.

Webinaarien käytännön toteutus

Webinaarit toteutetaan Zoom-sovelluksen kautta. Zoom on helppokäyttöinen sovellus, jota voi käyttää myös ilman sovelluksen asentamista omalle laitteelle. Osallistujat saavat linkin Zoomiin noin viikkoa ennen webinaaria. Webinaarit tallennetaan ja tallenne on osallistujien käytössä kolmen viikon ajan webinaarin jälkeen.

KOULUTTAJAN ESITTELYTEKSTI

Mirja Leinikka on eläinten kouluttamista ja käyttäytymistä laajalti niin Suomessa kuin ulkomaillakin opiskellut koiraharrastaja ja kouluttaja, sekä Koirakoulu Verkossa yrityksen perustaja. Hän on pohjakoulutukseltaan FM, filosofian maisteri, ja on työskennellyt pitkään yritysmaailmassa mm. ihmisten valmentamiseen liittyvissä tehtävissä. Mirja harrastaa koiriensa kanssa eri lajeja ja kilpailee niissä säännöllisesti. Hän pyrkii opetuksessaan hyödyntämään viimeisimpiä tekniikoita ja tietoa, jota eläinten kouluttamisen ja käyttäytymisen alalta on saatavissa. Mirjan koulutuksissa opetetaan ensisijaisesti ihmisiä positiivisella otteella ja panostetaan ohjaajien oppimiseen. Lisätiedot osoitteesta: koirakouluverkossa.fi

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittaudu >verkkokaupassa < 21.9. mennessä.