Dobo – jumppaa koirakolle

Hyvinvointia koirakkona

Oletko kivaa puuhastelua vailla koirasi kanssa?  

Koiralla liikaa virtaa? Haluaisit tehdä jotain kivaa yhdessä koirasi kanssa, mutta et tiedä vielä mitä se olisi?  Dobo voi olla vastaus kysymykseesi.  Sen lisäksi , että Dobossa on yhteistyötä vahvistavia harjoituksia, se on erittäin hyödyllistä kotikoirista harrastuskoiriin. Bonuksena myös omistaja pääsee jumppaamaan eikä salille tarvitse lähteä erikseen. 

Ala ikäsuositus on n. 5kk, yläikärajaa ei ole. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta lajista. 

Vinkki: Harrastuskurssilla pääset dobo tunnin lisäksi kokeilemaan muita lajeja >Harrastuskurssi 

 

Mitä dobo on?

Dobo on suunniteltu kasvattamaan sekä ohjaajan että koiran lihaskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta  ja tasapainoa. Ja samalla parantamaan suhdetta koiran ja omistajan välillä.Dobo-harjoitukset tehdään pääasiassa käyttäen apuna tasapainotyynyjä ja ovaalin muotoisia palloja joiden muoto sopii koiralle palloa paremmin. Dobopallot ovat lisäksi helpommin tuettavissa  ja ovat perus jumppapalloa kestävämpiä. Liikkeitä lajissa on kolmenlaisia; koiran  tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Monet liikkeistä ovat muokattavissa helpoista haastaviksi hyvin pienillä muutoksilla, jolloin laji sopii kunnoltaan kaikentasoisille treenaajille.

Monet koiraharrastukset vaativat koiran fysiikalta paljon. Harrastuskoirilla, varsinkin sellaisissa lajeissa, johon kuuluu käännöksiä vauhdissa ja joissa tarvitaan hyvää kehon hallintaa dobosta on erityistä hyötyä. Koiran kehonhallinta ei nimittäin ole mikään itsestäänselvyys.

Suurin doboilusta saatava hyöty on syvien lihasten ja tasapainon  kehittyminen. Syvä lihaksisto on kuin tukikorsetti lähellä selkärankaa. Syvien lihasten tehtävänä on tukea sitä liikkuessa jo ennakoivasti.

Lue lisää 

Mikäli epäilet sopiiko Dobo koirallesi, varmistathan ensin eläinlääkäriltäsi, onko rajoitteita. 

Dobo koulutusohjaajat Johanna / koirankota@gmail.com ja Taija / taija.koirankota@gmail.com

Hinta: 1.8. alkaen hinta: 20€/h

Ilmoittaudu verkkokaupassa

Huomioithan, että tutustut ennakkoon peruutusehtoihin. Täsmätunnin voi peruuttaa 1vrk ennen. Ilmoittautuminen on sitova.

(Verkkokaupassa on reaaliajassa vapaat paikat)

Tällä hetkellä ei ole dobo tunteja tarjolla

Taija lomalla heinäkuun, dobo tunteja päivitetään.