Johanna Vihermaa

Olen Johanna Vihermaa. Porista kotoisin, turkulaistunut vuodesta 2004. Kampaamoalan yrittäjänä olen toiminut 2008- 2020   HiusTaigana.  Koira- alan työt aloitin sivutoimisena 2015 ja päätoimisena 2020. 

Omaan pitkän taustan hevospuolelta ja kotona on aina ollut pikkutytöstä asti lemmikkejä. Naapuruston koiratkin tuli lapsena koluttua hyvin läpi. Hevosala kuitenkin vei voiton vuosikausiksi, ratsastuskoululla tuli nuorena melkein asuttua, siitä harrastus johti kisakentille ja sitä kautta oma hevonenkin tuli kuvioihin. Nykyään kutsun itseäni satunnaiseksi tätiratsastajaksi, joskus harvakseltaan on kiva käydä fiilistelemässä hevosen selässä.

Ensimmäinen rakkauspakkaus koirani tuli hankittua 2011, Ahulin Iki-Jeppe, tuttavallisemmin Leevi. Leevi oli suomenlapinkoira, leikattu uros ja omasi mahtavan persoonan kaikkine mausteineen. Leevi saapui Ahulin kennelistä, kangasalalta tänne turkkuseen. Siitä asti opettelimme yhteistä elämää koirakkona. Leevi oli kaikkien aikojen paras opettaja, jonka kanssa kävimme monenlaisia elämänvaiheita. 

Ehdeimme kokeilla vuosien varrella kaikenlaisia harrastuslajeja ja näyttelyitä olimme kiertämässä 2012-2015 . Leevi sai 2014 FIN MVA syksyllä. 

Leevin pitkäaikainen ja vaikea epilepsiasairaus, joka diagnotisoitiin 2013, kuitenkin eteni siihen vaiheeseen, ettei ollut vaihtoehtoja kuin päästää Leevi kirmailemaan sateenkaarensilloille 2018. 

Ikuisesti kiitollinen niistä yhteisistä vuosista <3 

   Leevi 16.11.2011-10.10.2018 

Kotona on tällä hetkellä s.2018 suomenlapinkoira  uros Yestas Helmen – Halti , tuttavallisemmin Lassi. Lassin kanssa tulevaisuus näyttää mihin yhdessä päädymme. Toistaiseksi rallyn alkeita harjoitellaan sekä vaelluksille reissukoiraksi olisi suunnitelmat. 

Kilpailen lainakoiralla rally-tokossa. Hertta on 8 vuotias x-rotuinen ja olemme tällä hetkellä saavuttaneet RTK1 , RTK2 ja RTK3.   

Video  

Olin pyöritellyt ajatusta koirien kouluttajana Leevin saapumisen jälkeen ja ilmoittauduin keväällä 2015 Rakkaiden Haukkujen koiralähtöiseen koulutusohjaajakoulutukseen, Raisiossa.

Koulutus avasi ajattelumaailmaani, sain näkökulmaa koiran elekielen tulkitsemiseen. Koulutus painottui pitkälti koirien elekieleen ja kommunikointiin, josta on valtavasti ollut hyötyä. Koirien elekieli on minusta kiehtova aihe. 

Toivon, että mahdollisimman moni löytäisi pehmeämmän ja positiivisemman tavan opettaa ja oppia ymmärtämään koiraansa sekä vahvistamaan yhteistyötä koiransa kanssa. Oppimista on paljon, meillä kaikilla.       

       Paras palaute on oppilaan oivallus harjoitteesta ja onnistuminen siinä käytännössä

Jatkoin opintoja 2016 käyttäytymistieteellinen ohjaajakoulutus  ja ne opinnot sai päätöksensä lopputöineen keväällä 2017, Suomen eläinkoulutuskeskuksessa.

Dobo ohjaajan koulutuksen kävin Helsingissä, Koirakoulu Kompassin opissa. 

Sain syventävät opinnot valmiiksi eli ongelmakoirakouluttajan opinnot, Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa ( 2018 – 2019)  

Keskityn Koirankodassa perustaitoihin, lähellä sydäntä on pienten pentujen hyvä ja tasapainoinen alku omistajan kanssa. Kurssitarjonta on pentujen lisäksi kaikenikäisille junioireista seniorikoiriin. Myös yksityisohjausta ja käytösneuvontaa on saatavilla. 

 Koulutukset:                                                                                 

  • Rakkaat haukut koirien koulutusohjaaja 2015                                  
  • Aito Agitoko opastaja, peruskoulu 2015                                            
  • Dobo koulutusohjaaja 2016                                                               
  • Suomen Eläinkoulutuskeskuksen :

       Käyttäytymistieteen kouluttajakoulutus,

       perusopinnot 1-3 moduulit 08/16 -03/17 

       Käytöshäiröiden anatomia moduuli 4  11/17

  • Suomen Eläinkoulutuskeskuksen : ongelmakoirakouluttaja, syventävät opinnot  2018 – 2019

        Moduulit 5-6

Osallistun eri kouluttajien pitämiin luentoihin ja koulutuksiin pitääkseni ajantasalla olevaan tietoa ja taitoja päivitettyinä.