Kouluttajat

Koirankodassa tunteja ja kursseja ohjaavat Johanna ja Taru.

Hanne hoitaa virikkeistämispuolen varikkotuokioiden muodossa.

Kouluttaja tiimissä myös Roosa, jonka vahvaa osaamisalaa on rally-toko/ Koirapalvelu Hurttainen

Koulutukset perustuvat positiivisen vahvistamiseen, nykyaikaiseen tieteelliseen ja tutkittuun tietopohjaan ja tekniikoihin. Eläinten hyvinvointi koulutuksessa sekä harrastamisessa on meille tärkeä asia.

Kaikki kouluttajamme sitoutuvat noudattamaan suomen eläinsuojelulakia. Kurssimme painottuvat koiralähtöiseen lähestymistapaan ja otamme myös koiranomistajat huomioon yksilöllisesti.

ESITTELYVIDEOJohanna / Eläintenkouluttaja (AT)  Ongelmakoirakouluttaja, Dobo koulutusohjaaja, FFCP ( Fear free certified professional)

Taru / Lajikouluttaja Rally-toko, näyttelyt, AgHöntsä , Hoopers

Roosa / Lajikouluttaja Rally-toko

Hanne / Varikkotuokiot


Johanna Vihermaa 

Olen Johanna Vihermaa. Porista kotoisin, turkulaistunut vuodesta 2004. Kampaamoalan yrittäjänä olen toiminut 2008- 2020   HiusTaigana.  Koira- alan työt aloitin sivutoimisena 2015 ja päätoimisena 2020. 

Ensimmäinen rakkauspakkaus koirani tuli hankittua 2011, Ahulin Iki-Jeppe, tuttavallisemmin Leevi. Leevi oli suomenlapinkoira, leikattu uros ja omasi mahtavan persoonan kaikkine mausteineen. Leevi saapui Ahulin kennelistä, kangasalalta tänne turkkuseen. Siitä asti opettelimme yhteistä elämää koirakkona. Leevi oli kaikkien aikojen paras opettaja, jonka kanssa kävimme monenlaisia elämänvaiheita. 

Ehdeimme kokeilla vuosien varrella kaikenlaisia harrastuslajeja ja näyttelyitä olimme kiertämässä 2012-2015 . Leevi sai 2014 FIN MVA syksyllä. 

Leevin pitkäaikainen ja vaikea epilepsiasairaus, joka diagnotisoitiin 2013, kuitenkin eteni siihen vaiheeseen, ettei ollut vaihtoehtoja kuin päästää Leevi kirmailemaan sateenkaarensilloille 2018. 

Ikuisesti kiitollinen niistä yhteisistä vuosista <3    Leevi 16.11.2011-10.10.2018 

Kotona on tällä hetkellä s.2018 suomenlapinkoira  uros Yestas Helmen – Halti , tuttavallisemmin Lassi. Lassin kanssa tulevaisuus näyttää mihin yhdessä päädymme. Tällä hetkellä Lassin kanssa on korkattu näytteykehät sekä rally-tokon kisakentät(RTK1) Lassi toimii myös toimistokoirana hallilla vieraillessa. Lainakoiran kanssa rallya on kisattu RTK3 asti. 

Aloitin alan opiskelut koiralähtöisen koulutusohjaajan opinnoista 2015. Tämä oli ns. sisäänsukellus koirien kouluttamiseen ja niiden käyttäytymisen ymmärtämiseen.

Toivon, että mahdollisimman moni löytäisi pehmeämmän ja positiivisemman tavan opettaa ja oppia ymmärtämään koiraansa sekä vahvistamaan yhteistyötä koiransa kanssa. Oppimista on paljon, meillä kaikilla.       

       Paras palaute on oppilaan oivallus harjoitteesta ja onnistuminen siinä käytännössä

Jatkoin opintoja 2016 käyttäytymistieteellinen ohjaajakoulutus  ja ne opinnot sai päätöksensä lopputöineen keväällä 2017, Suomen eläinkoulutuskeskuksessa.

Dobo ohjaajan koulutuksen kävin Helsingissä, Koirakoulu Kompassin opissa. (2016)

Sain syventävät opinnot valmiiksi eli ongelmakoirakouluttajan opinnot, Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa ( 2018 – 2019)  

Keskityn Koirankodassa perustaitoihin, lähellä sydäntä on pienten pentujen hyvä ja tasapainoinen alku omistajan kanssa. Kurssitarjonta on pentujen lisäksi kaikenikäisille junioireista seniorikoiriin. Myös yksityisohjausta ja käytösneuvontaa on saatavilla. 

Koulutukset:       

Rakkaat haukut / Dog oriented institute koulutusohjaaja 2015

Aito Agitoko opastaja 2015

Dobo koulutusohjaaja 2016                                                                                                                             

Suomen Eläinkoulutuskeskus :

Käyttäytymistieteen kouluttajakoulutus,

       perusopinnot 1-3 moduulit 08/16 -03/17 

       Käytöshäiröiden anatomia moduuli 4  11/17

       Suomen Eläinkoulutuskeskuksen syventävät opinnot Ongelmakoirakouluttaja 2018-2019 /Moduulit 5-6

       Eläintenkouluttajan ammattitutkinto AT , Sedu 11/22 - 09/23

       Fear Free Animal Trainer program 07/2023 ( FFCP=

Osallistun eri kouluttajien pitämiin luentoihin ja koulutuksiin pitääkseni ajantasalla olevaan tietoa ja taitoja päivitettyinä.

SPKL:n Eettisen koulutuksen kurssi ja sopimus allekirjoitettu 2023

koirankota@gmail.com 

2023:

Pelokkaat, arat ja epävarmat koirat – luento / Masseter 10.3.2023

Aran koiran anatomia – luento / Talent dog 16.3.2023

Koiran kanssa mielellään- vireenhallinnan perusteet luento / Taisteluorava 2.5.2023

Onnistuneen kisasuorituksen rakentaminen – luento / Ihana Koiruus 10.5.

Kouluttamisen ongelmat – sammuttamisen seurauksen osa1 ja Miten havaita ja välttää haitallista sammuttamista osa 2 – luento Jari Parkkisenniemi / Haunpaikka 17.5. + 31.5.

Koiran turhautuminen Ongelmat ja vahvuudet - Jirka Vierimaa 22.9. webinaari


Taru Mäkelä 

Koirahieroja Hopeahäntä

Taru on pitkänlinjan koiraharrastaja ja kuvaileekin itseään ”koiraholistiksi”, joka tykkää touhuta eläinten kanssa. Vanhin koira tuli 2006 vuonna ja siitä se harrastusura lähti aktiivisesti eri lajien parissa. Viiden koiran omistajana Tarulla on näyttelykokemusta satunnaisista käynneistä aina MVA tuloksiin asti. Mätsäreissä tätä viisikkoa näkee useimmin. Kouluttamisesta Taru linjaa, että ajatuksena on aktiivisesti osallistuva koira ja itsenäinen toimiminen helpottamaan arkea ja harrastamista. 

Rally-tokoa Taru kilpailee useamman koiransa kanssa mes luokissa. 

Olen suorittanut koirahierojan tutkinnon Tampereen urheiluhierojakoulussa vuonna 2011.  Toiminimen perustin vuonna 2013, mutta se jäi sivutoimiseksi aloitettuani opiskelun ja myöhemmin ansiotyön.

Valmistuin Liviasta  2017 eläintenhoitajaksi.  Sen jälkeen olen suorittanut  klinikkaeläinhoitajan erikoistumisopintoja Tampereella Ahlmanilla sekä työskennellyt eläinklinikoilla

Taru ohjaa lajikouluttajana hoopersia, AgiHöntsää, näyttelytreenit, ohitustreenit sekä yksityisohjaukset

SPKL:n Eettisen kouluttamisen kurssi suoritettu sekä sopimus allekirjoitettu 2023

taru.koirankota@gmail.com Roosa Örling

Heippa! Olen Roosa Örling, alunperin salolainen ja opintojen perässä Turkuun muuttanut koiraharrastaja.

Koiraharrastusurani alkoi vuonna 2014 ensimmäisen oman koirani, coton de tuléar Pepin (s. 2012), kanssa. Peppi ei ollut harrastuskoirana helpoin mahdollinen ollessaan erittäin itsenäinen ja vaikeasti motivoitava. Sen kanssa kisasimme satunnaisesti agilityssä ja rally-tokossa. Pepin jäätyä eläkkeelle polvi- ja selkävaivojen takia jatkoin harrastamista ja kilpailemista ystävieni koirien kanssa.

Tähän mennessä lainakoiria on ollut yli 20 ja lajikirjo on vuosien varrella laajentunut agilitystä myös rally-tokoon ja tokoon. Monenlaisten eri koirien kouluttaminen on ollut todella rikkaus ja antanut minulle paljon eväitä tulevaisuutta varten. Lainakoirien rotukirjo on laaja; jackrussellinterriereistä paimenkoiriin ja noutajiin, joten ohjaajana olen päässyt todella haastamaan itseäni ja harjoittelemaan mukautumista erityyppisten koirien kanssa toimimiseen. Olen erittäin kiitollinen näiden koirien omistajille luottamuksesta ja tästä mahdollisuudesta!

Rally-tokon harrastamisen aloitin Pepin kanssa alkeiskurssilta vuonna 2013. Silloin kipinä ei syttynyt, vaan päinvastoin vannoin, etten ikinä jatka tämän lajin harrastamista  Pepin terveysongelmien takia mietimme koiran kropalle ystävällisempää lajia ja päädyimme kokeilemaan rallya uudelleen vuonna 2016.

Innostavan kouluttajan kanssa treenaaminen veikin minut täysin mukanaan ja nyt 7 vuotta myöhemmin kilpailustartteja rally-tokossa on kertynyt yli 150. Tällä hetkellä pääasiallisina lainakoirinani on kolme sileäkarvaista noutajaa. Näistä yhden olen kouluttanut lähes kokonaan nollasta rally-tokoon ja tämä koira on yhtä tulosta vaille rally-tokovalio.

Perustin 4H-yrityksen vuonna 2018 ja aloin tarjoamaan rally-tokoon yksityistunteja ja kursseja Salossa. Myöhemmin siirryin kevytyrittäjäksi ja tein kaksi vuotta päätoimisesti kouluttajan hommia. Nyt suurin osa ajastani menee Turun yliopistossa englannin opintojen parisssa, mutta sivutoimisesti koulutan edelleen rallya, sillä eihän tätä malta lopettaa 

Omaan laumaan kuuluu tällä hetkellä vanhempieni luona asuva Peppi-coton, sekä vuonna 2021 minulle kodinvaihtajana muuttanut belgianpaimenkoira Hurtta (s. 2017). Hurtan kanssa kisataan aktiivisesti ja tavoitteellisesti rally-tokossa ja vesipelastuksessa.

Omissa koulutuksissani pääpaino on ehdottomasti koiran ehdoilla tekemisessä ja koirakon yhteistyön kehittämisessä. Ryhmissäni käy niin tavoitteellisesti kisaavia, kuin omaksi huvikseen harrastavia koirakoita. Kaikki treenit sovelletaan aina koiran ja ohjaajan tason mukaan ja pääasia on, että molemmilla olisi mukavaa uutta oppiessaan

email: koirapalvelu.rosella@gmail.com


Hanne Jokivalli

Hanne loihtii varikkotuokiot Koirakodassa - virikkeistämistä parhaimmillaan

koirankotashop@gmail.com