Ilmoittautuessasi saat kurssikirjeen jossa ohjeet, tässä niistä koottuna tiivistelmä. 

Ota koirallesi valjaat/ leveä panta sekä kiinteä hihna. Kursseilla ei käytetä kuristavia/ketjupantoja tai flexejä. 

Voit ottaa myös vesikupin, hallilta saa vettä sekä tarvittaessa kupin lainaksi. 

Varaa koiralle paljon pieniksi pilkottuja palkkionameja. Kun ajattelet, että x määrä on tarpeeksi niin lisää vielä hiukan extraa, sillä usein namien kulutus saattaa yllättää omistajan. Koirankodan hallilla on myös myynnissä nameja (maksu kortilla/käteinen tasaraha). Myös koiran lempilelu voi olla hyvä ottaa mukaan. 

Mikäli koirasi kiihtyy/ jännittää helposti, on hyvä ennakoida ja ottaa mukaan esim. puruluu / kongi jossa täytteenä ruokaa esim. jäädytettyä jauhelihaa/märkäruokaa. Tämä pitkäkestoinen puuhastelu rentouttaa koiraa ja auttaa sitä rynmätilanteissa.  

Ota mukaan muutama kolikko, mikäli pissavahinko sattuu käymään tai namit loppumaan. Pissasakko on 4€. Vahva suositus herkästi merkkaaville on käyttää suojia. Elokuusta 2022 alkaen 2 x pissavahinko/ per koira > täytyy käyttää suojia, tämän jälkeen pissavahingot ovat 10€/per vahinko. 

Kuraisilla keleillä hallilla on tassupyyhkeitä, joita suositellaan käytettävän, että saadaan suurimmat kurat pois. 

Hallissa ollaan sisäkengissä/ sukkasillaan. Halli on lämmin eli et tarvitse lämmintä vaatetta ylle. 

Koiran kanssa saa osallistua kaikki perheenjäsenet

Ohjaajalla on hyvä olla vaate, jossa on iso tasku johon saat helposti namit ja erityisesti saat ne kaivettua sieltä nopeastikin koulutuksen yhteydessä palkkioksi koirallesi. Suosittelen myös kokeilemaan erilaisia treenitaskuvaihtoehtoja, näin pysyy muiden vaatteiden taskun pohjat siistinä namimuruista/tahroista =) 

Ulkoiluta koirasi ennen tunnin alkua. Tunnit alkavat arkisin klo 17.15 arkisin ja päättyvät klo20.15/21.15. Viikonloppuisin ajat vaihtelevat. Sisäänkäynti alaparkkihallista  

Sairastavaa koiraa ei saa tuoda hallille. Huolehdithan että koirallasi on rokotukset kunnossa ja ajantasalla. Juoksuisen nartun kanssa ei voi osallistua kurssille/tapahtumiin tai vuokrata hallia omatoimitreeneihin. Ei edes pöksyjen kanssa. 

Kurssi info 

Tutustu näihin kurssiohjeisiin ennen kurssille saapumista.

Laita itsellesi kurssin päivämäärät ylös varauksen yhteydessä kurssikuvauksesta. Kurssin alkamisen jälkeen näet päivämäärät www.koirankota.com - Alkaneet kurssit 

Kurssille ilmoittautuminen on sitova. 


Paikka: Koulutushalli sijaitsee Paalupaikalla alatasossa, osoitteessa Satakunnantie 102. Käynti on  Koukkukankareentien puolelta.  HUOM! vko 8/2024 eteeenpäin koulutustila toimii Iso-Heikkiläntie 8 

  • Sisäänkäynti ALAparkkihallista.  

  • Parkkitilaa löytyy alatason katetusta parkkihallista sekä ylätasanteelta. 

  • Parkkivalvonta on alkanut 11/23 joten käytä parkkikiekkoa.

 Bussipysäkki on Satakunnantien varressa Paalupaikan nurkilla, josta kulkee monet bussilinjat.  Keskustaan on matkaa 2,5km.  


Sisäänkäynnin vieressä on roskakori, johon voi Koirankodan asiakkaat laittaa kakkapussit.

 Ethän  pissata koiraasi rakennuksen seinämillä.

 Parkkihallissa pissattaminen ehdottomasti kielletty. 

Koskee myös parkkihalliin johtavaa ajoliuskan reunaa. Korjaathan koirasi jätökset ja viet ne roskiin.

 Näin ollen huomioidaan kaikkien viihtyvyys myös kiinteistön muille käyttäjille.

Ota ohjaajan  puhelinnumero ylös äkillisten muutoksien varalta.

 Huomioithan, että kouluttajat eivät vastaa  puhelimeen tuntien ohjaamisen ohella, joten voit myös laittaa tekstiviestin. 

 Kurssit ovat pääsääntöisesti kerran viikossa samaan aikaan mutta poikkeuksia voi olla, joten tarkastathan oman kurssisi päivämäärät.  


Kurssille saapuminen:  

  • Pennuille muista ottaa pissa-alusta mukaan

  • Koulutus tapahtuu pienryhmissä ja jokaiselle on oma rajattu alueensa. 

  • Tullessasi tunnille  huolehdi ,että pidät riittävää etäisyyttä muihin koirakoihin. Vaikka oma koirasi olisi kiltti,  kaikki koirat eivät pidä vieraista koirista (edes pennuista) joten turvallisuus ennen kaikkea.  

  •  Koiranomistaja on vastuussa oman koiransa toiminnasta ja sen mahdollisesti aiheuttamista  vahingoista ( esine/ihminen/toinen koira). Olethan siis ennakoiva tilanteissa ja pidä  hihnasta hyvä ote, jotta vahinkoja ei pääsisi syntymään.  
  •  Kurssilaisia ei ole vakuutettu Koirankodan toimesta 

Muuta:  

Koulutustilassa on kaikille koirille oma puuhalaatikko sekä kotamatto. Näiden tarkoitus on tarjota  koiralle nuuskuteltavaa ja etsiä nameja. Tämä toiminto on monille koirille rauhoittavaa  (lajinomaista käyttäytymistä), joka puolestaa edistää koiran malttia olla ryhmätilanteessa.  

Kurssilla koulutusmetodit perustuvat positiiviseen vahvistamiseen ja käyttäytymistieteiden tutkittuihin tuloksiin.


Koirankodassa koiralähtöisyys on sydämen asia ja koirakon yhteistyö  ensisijaista. Koulutuksissa emme käytä rankaisuja ja jokainen kouluttaja toimii suomen  eläinsuojelalain mukaisesti ohjaamisessa. Tätä myös edellytämme kurssille osallistuvilta.  

• Kurssilta poistumisessa huolehditaan jälleen etäisyyksistä toisiin koirakoihin. Kurssit eivät  ole leikkitreffejä, joten ne ovat sitten erikseen omalla ajallaan.