Viimeksi lisätyt tuotteet
Koiran turhautuminen - ongelmat & vahvuudet /22.9. pe
Koiran turhautuminen - ongelmat & vahvuudet /22.9. pe

Koiran turhautuminen - ongelmat & vahvuudet /22.9. pe

30,00 €
Sisältää alv. 24 %

Luennoitsija Jirka Vierimaa

Saatavuus 98 kpl

Luennoitsijana Jirka Vierimaa

Koiran turhautuminen – ongelmat & vahvuudet

22.9. pe klo 18-20 zoomin kautta. Tallenne katsottavissa 2 viikon ajan luennon jälkeen. 

ilmoittautuminen on sitova.

Koiran turhautuminen koetaan usein ongelmaksi ja sen taustalla on tavallisesti koiran tulkinta palkkion puuttumisesta. Sen seurauksena koira saattaa turhautuessaan esimerkiksi äännellä, näykkiä, hyökätä johonkin tai pitää lisätauon. Tämän jälkeen palkitseminen menettää tehoaan ja muuttuu ensisijaisesti turhautumista helpottavaksi – toistettuna tällaisesta muodostuu negatiivinen kehä yhteistyöhön.

Palkkion viivästyminen voidaan erottaa suorasta tai puuttuvasta palkkiosta erilaisin menetelmin. Niiden tarkoituksena on opettaa koiralle ponnistelemiseen perustuvaa palkitsemista, jossa suorituksen aloittaminen ketjutetaan sen jatkamiseen. Koiran näkökulman palkitsemisesta ei siten tarvitse olla hetkellinen ja täysin mustavalkoinen.

Palkitsemismenetelmiin ja niiden vaikutuksiin tutustumalla koiran turhautuminen ”kesyyntyy”, eikä sen varjoon tarvitse enää jäädä. Turhautuminen voi olla myös tärkeä käyttövoima, jonka avulla voidaan kehittää niin koiran sinnikkyyttä (koira jatkaa opetetulla tavalla lisäten vain voimakkuutta toimintaan) kuin sen käyttäytymisen joustavuutta (koira kokeilee opetettuja vaihtoehtoisia tapoja saavuttaa suoria palkkioita).

Tällä luennolla ehditään käsitellä myös osallistujien yksityiskohtaisempia, koiran turhautumiseen liittyviä, ongelmakohtia.

Arvostelut 0 arvostelua
Toukokuun ja kesäkuun alkavat koulutukset