Viimeksi lisätyt

Junnukoulu 7kk-2v

Junnukoulu 7kk - 2v / 2-4 ryhmä / Kouluttajana Johanna - koirankota@gmail.com

Asuuko luonasi teinikoira?  Jäikö pentukoulu väliin? 

Pikkupennut lumoavat kenet tahansa. Vielä hetki sitten, se pienen pieni pennun alku pyöri jaloissa ja oli herttaista katseltavaa .  Niin se aika vaan kuluu, samalla vauhdilla kuin koiran aikuistuminen teini-ikän kautta. Junnuikäisen koiran focus voi olla kaikkialla muualla kuin siellä missä toivoisit. Hormonit kehittyvät, aiemmin itsevarman koiran olemus muuttuu ja saattaa esille tulla ei toivottuja käytöksiä. Ennen sujuneet arjen toimet ovatkin muokkaantuneet toisenlaisiksi. Jos kuullosti tutulta, tämä kurssi suositus osuu oikeaan. 

Tämä kurssi on kohdistettu omistajille, joilla on  7kk – 2-vuotias junnukoira perheenjäsenenä. Kurssi sopii myös erittäin hyvin kodinvaihtajille/ rescuekoirille, joiden kanssa ei ole ollut mahdollista aloittaa pennusta asti yhteistä taivalta. 

Kurssi on 6krt . Ensimmäinen kerta on yhteinen teoriatunti (ei koiria mukaan) ja loput 5 krt on käytännönharjoitteita 

Mitä kurssilla harjoitellaan?

Kurssilla käydään läpi koiran oppimisen teoriaa, joka on edellytys siihen että voimme koiralle opettaa asioita. Käymme myös yleisimpiä haasteita, joita teini-ikäisen koiran kanssa arjessa esiintyy.

Erityisen huomioitavaa on käsitellä kurssilaisten kanssa yhdessä eri toimintamalleja, joilla voidaan ennakoida ja tarvittaessa korvata ei toivottuja käytöksiä . Pelkän oireen ( ei toivottu käytös) kitkeminen ei tuo ratkaisua jatkoon vaan on vaikutettava taustatekijöihin ( syy käytöksen laukaisijana).  Kurssi ei ole koiran ”korjauskurssi”. 

Toiveita/ harjoitteita on junnukoulussa ollut mm. kontaktista, ei toivotun käytöksen korvaamisen työkalut, koulutustekniikat , rauhoittuminen , perustaitojen hallittavuutta, koiran oppiminen ja oikean käytöksen vahvistaminen, koiran epävarmuuden ymmärtäminen, elekielen tuntemusta , hihnan käsittelyä ja hihnassa kulkemista. 

Mikäli koirasi on reaktiivinen, ryhmätilanne voi tuntua liian haasteelliselta, suosittelen käytösneuvontatuntia/ yksityisohjausta  • Näkymä