Rally-toko ( alkeiskurssi, tekniikkakurssi, ratavuorot, vakiovuorot)

TIEDOTE

Koirankota muuttaa uusiin tiloihin vkolla 8 / 2024 

Uusi osoite on Iso-Heikkiläntie 6 

Koulutushalli - Koirankota kategoriasta löytyy ohjeet saapumiseen

Rally-toko tavoitteellisesti tai omaksi iloksi - meillä se onnistuu! 

Kurssit 5krt alkeiskursseina, jatkokursseina toimii rallyn tekniikkakurssi ( 4krt ) ja valittavissa myös rally-tokon ratavuoro ( 30min yksityisohjaus)

Kouluttajana Johanna (RTK3) / koirankota@gmail.com

Mikä on rally-toko?

"Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-toko kehitettiin siis aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen ja sen päätavoitteena onkin saada aikaan koiria, jotka on koulutettu käyttäytymään hyvin kotona, yleisillä paikoilla sekä muiden koirien läheisyydessä." (Rally-Tokoyhdistys ry )


Oletko etsinyt jotain uutta lajia johon tutustua? Onko toiveissa parantaa koiran kanssa yhteistyötä?  Pennusta harrastus- tai kisakoiraksi?  

Rally-toko lajina soveltuu moneen tarkoitukseen, siinä saa oivalluksia ja haasteita niin omistaja kuin koira. Kilpailut eivät tarvitse olla joka koirakon tähtäimessä vaan yhdessä tekemisen meininki on tärkeintä tässä lajissa.  Harrastaa voi monella tasolla. 

Kurssi soveltuu +6kk ikäisille koirakoille, yläikärajaa ei uuden lajin aloittamisessa ole. Suosituksena pohjataitoina pentukoulu. Tällä kurssilla ei pakerreta hiki hatussa vaan joskus tarvitaan sitä kuuluisaa huumoria, sillä rally-toko tarjoaa juuri sen verran vaikeusastetta kuin olet valmis ottamaan vastaan. Bonuksena rally-tokon harjoitteista käytännössä hyötyy perushallinta arjessa. 

Jos ajatukset ovat pidemmällä ja pohdit kilpailemista koirasi kanssa, on hyvä aloittaa alkeiskurssista. Jatkona toimii tekniikkakurssi , ratavuorot sekä vakiovuorot. Vakiovuoroon voi luonnollisesti tulla täysin ilman kisatavoitteitakin. Vakiovuorossa on aloittelevista edistyneimpiin koirakoihin, alkeiskurssin jälkeen voi aloittaa hupirally vuorosta

VAKIOVUOROT

Haluatko treenailla vakiovuoroissa? eri tasoisille löytyy myös vakiovuororyhmät edullisesti , katso lisää  kategoriasta >VAKIOVUOROT <

 Jos sinulle on ohjaajana tuttua rally-toko lajina, voit nuorenkin koiran kanssa osallistua suoraan vakiovuororyhmään. Myös alkeet osaavat koirakot voivat suoraan kysellä vakiotreenipaikkaa. Vakiovuoroon lunastetaan sarjakortti verkkokaupasta. 

Rally-tokon vakiovuorot ovat klo 19.15 ti, ke, to. / Johanna 
vielä ehdit mukaan