Hoopers


TIEDOTE

Koirankota muuttaa uusiin tiloihin vkolla 8 / 2024 

Uusi osoite on Iso-Heikkiläntie 6 

Koulutushalli - Koirankota kategoriasta löytyy ohjeet saapumiseen 


"Hoopers on Amerikasta lähtöisin oleva agilityn kaltainen ratalaji, jossa esteet ovat pääasiassa läpi juostavia tai kierrettäviä. Hoopersissa ei ole fyysisesti raskaita esteitä eikä tiukkoja kaarroksia. Hoopers soveltuukin siksi monille sellaisille koirakoille, jotka eivät syystä tai toisesta voi tai halua harrastaa agilitya. 

Koiran ohjaaminen tapahtuu hoopersissa määriteltyltä ohjausalueelta, joka on selkeästi merkitty. Ohjaaja saa käyttää kaikenlaisia suullisia käskyjä sekä käsimerkkejä ja liikkua ohjausalueen sisällä niin paljon kuin on tarve. Ohjausalueen koko, esteiden etäisyys toisistaan ja maksimietäisyys kauimmaisesta esteestä vaihtelee luokittain.

Agilityyn verrattuna lajissa ei ole hyppäämistä, kiipeämistä tai pujottelua. Agilitylle tyypillisiä takaakiertoja tai hyppyjen tiukkoja käännöksiä ei ole. Hoopille ja putkelle lähestymiset ja poistumiset ovat joko suoria tai loivia. Hoopersradan linjat ovat esteeltä toiselle ovat suoraviivaisempia. 

Hoopers soveltuu agilitya laajemmin erilaisille ja erikokoisille koirille. Lajissa nopeus ei ole tärkeintä vaan suorituksen tarkkuus ja sujuvuus. Koiralle opetetaan pääasiassa sanallisia vihjeitä, joita voidaan tukea tarvittaessa ohjausalueelta fyysisillä vihjeillä. On hyvä kuitenkin muistaa, että hooperskin kuormittaa koiraa riippuen sen liikkumistyylistä ja vireestä, joten se ei välttämättä sovellu kaikille koirille. Koiran itsenäiset taidot ja ohjaajan ohjauksen oikea-aikaisuus vähentävät kuitenkin lajin kuormitusta koiralle.

Ohjaajan näkökulmasta laji on agilityyn verrattuna fyysisesti kevyempi, sillä koiraa ohjataan rajatulta ohjausalueelta liikkumatta varsinaisesti koiran mukana. Hoopersin avulla koiran itsenäistä ratasuorittamista ja suullisten käskyjen käyttöä voi kehittää mukavalla ja innostavalla tavalla. Siksi hoopersharrastuksesta on hyötyä myös monille agilitykoirakoille. " Lähde Sagi

Koirankodassa: 

Hoopersista löytyy tutustumisvuorot sekä kurssit (4krt), jossa jokainen koira saa yksityisohjausta 30min/kerta. Näin ollen voit ottaa rennosti ja koira saa olla vapaana hallissa, eikä tarvitse murehtia muista koirakoista. Kun varaat täsmävuoron tai kurssin valitset samalla vuoron kellon ajan joka on kurssin aikana sama. 

Kokeilemisen arvoinen juttu, olisiko tästä sinulle ja koirallesi uusi harrastus? 

Tunnit ohjaa pitkän agilitytaustan omaava ohjaajamme Taru, joten saat hyvät vinkit taatusti talteen.  taru.koirankota@gmail.com 

Hinta: Täsmätunti 25€ / kurssi 89€ . Ohjaus on molemmissa yksityisohjausta. 3 / 3 tuotetta
Lajittele